31 Oct 2014

Promisiune încălcată

22 Comments Întrebări, O lume nebună, Personal

jfkMi-am promis că o să mă țin deoparte de evenimentele legate de campania electorală și că, în niciun caz, nu o să mai scriu despre asta pe blog, dar influențată probabil de sutele de promisiuni absurde pe care le-am auzit și de faptul că ele, evenimentele, au venit singure spre mine oricât am încercat să le evit, iacă scriu, câteva observații personale înainte de primul tur.

- Nu mai cred în nimic din ceea ce îmi spun ziarele, televiziunile sau alte canale de informare. Multe dintre lucrurile care s-au spus fac parte, din păcate, din aceeași categorie cu găina care a născut pui vii, întunericul care se va lăsa în decembrie peste Pământ, sau copilul care a venit pe lume cu o inimă mecanică în piept. Manipularea a fost ridicată la rang de artă și este din ce în ce mai greu să separi adevărul de minciună. Mi-am propus să mă bazez doar pe intuiție și bun simț, conștientă fiind că pot să greșesc.

- Sondajele de opinie și cercetările sociologice au foat duse în derizoriu. Știu că există o marjă de eroare, dar am văzut diferențe atât de mari încât nu am putut să nu mă întreb dacă oamenii aceia se pricep la ce fac sau dacă nu, vorbim iar de manipulare.

- S-a vorbit mult despre case și proprietăți și, pe de o parte, nu pot înțelege ce naiba poți să faci cu atâtea proprietăți, iar pe de alta nu pot accepta nici faptul că la o anumită vârstă, în condițiile în care ai câștigat bine, nu ai și tu, ca mai tot muritorul mult mai nevoiaș, un cuibușor al tău. Dacă goana după avere înseamnă lăcomie, nici să faci din sărăcie o virtute nu mi se pare corect.

- În privința afișajului stradal, această campanie mi s-a părut seacă. Este posibil să fie din cauza crizei sau, cine știe, de voie de nevoie cei din echipele candidaților să fi respectat regula de a face afișaj doar în locurile permise. Am studiat materialele care mi-au ieșit în cale și, cele mai multe, mi s-au părut neinspirate sau șterse. Și dacă m-a impresionat ceva în mod plăcut, aceasta a fost campania Monicăi Macovei.
- O campanie electorală poate face victime. De toate felurile și în toate modurile cu putință. O distinsă doamnă (trecută bine de 70 de ani) mi-a mărturisit că a făcut tensiune 19 când a auzit că “bietul Ponta a fost acuzat că ar fi fost agent secret”. Noroc că sunt hipotensivă că altfel, de nervi, aveam şi eu nevoie de Propranolol. True story.
- Mi-au dat fiori arestările şi imaginile cu dube şi săli de tribunal din ultimele săptămâni. Nu mă înţelegeţi greşit, mă bucur că cei care au luat milioane de euro din banii noştri sunt în sfârşit traşi la răspundere. Dar de ce atât de demonstrativ şi de ce noapte? Cumva, mi-am amintit de alte vremuri, pe care le credeam apuse. Și m-am mai întrebat ceva. De nu până acum? Răspunsul logic ar fi că acum s-au finalizat cercetările. Permiteți-mi să mă îndoiesc.

- M-a scârbit faptul că în ultimele săptămâni “s-a dat câte ceva în plus” unor categorii de oameni. Şi mi-am pus aceeaşi întrebare ca mai sus. De ce nu până acum? Și încă una. Când o să plătim factura pentru aceste pomeni?
- Concluzia? Nici una! Doar senzația (și certitudinea) că de lni va fi și mai rău și că ce am văzut până astăzi a fost nimic.
- Voi merge duminică să votez și voi pune ștampila cu o urmă de îndoială în suflet. Asta înseamnă că voi acorda o șansă celui care sper că va putea schimba ceva. Și că, în felul acesta, voi spune NU celui care mi se pare o alegere toxică (vorbesc doar despre două persoane deoarce pentru ambele tururi de scrutin am aceași opțiune).

Weekend fain vă doresc. Și nu stați acasă. Alții vor avea grijă să folosească acest lucru în avantajul lor.

Fata săracului cea isteață?
Îmi vinzi gogoși, doamnă
Tags: , , , ,
written by
The author didn‘t add any Information to his profile yet.

22 Responses to “Promisiune încălcată”

 1. Răspunde psi says:

  vot împotrivă? :D
  hai, weekend fain să avem! credeam că laşi să treacă o lună până scrii…

  • Răspunde Sonia says:

   50% împotrivă, recunosc. Cât despre cealaltă parte a comentariului, azi mi-am luat o pauză. Chiar am și bucătărit! Mîine am musafiri. :)

 2. Răspunde Lotus says:

  Subscriu în mare la observațiile tale. În ce privește duminică, eu mi-am declarat adeziunea pe blog.

  • Răspunde Sonia says:

   Am citit articolul tău înainte de a publica eu. Iar ceea ce pot spune cu mâna pe inimă este că Monica Macovei a avut cea mai faină campanie. Din păcate nu m-a convins.

 3. Răspunde Dana Lalici says:

  Cumva, ce se intampla ma sperie. ma sperie ca in jur vad oameni hotarati, iar pe mine nu m-a convins nimeni ca va fi mai bine, daca pun stampila pe numele lui. De fapt, mint, am primit azi o bricheta cu Williaam Brainza si am avut senzatia ca sunt la SuperBlog. Sau in Caragiale, ca i-am tot pdredat comicul de limbaj. Am ales un “asta nu”. Dar pana la “asta da” sau macar pana la “poate”…mai e cale lunga.

  • Răspunde Sonia says:

   Cred că nici nu îi ştiu pe toţi candidaţii. Pe domnul W.B. l-am reţinut datorită numelui. Nu hotărârea unora mă sperie ci înverşunarea lor.

 4. Răspunde Alma Nahe says:

  Eu m-am plictisit să tot votez cu răul mai mic. Până acum numai așa s-a votat. Și? A fost alesul un rău mai mic? Nu! N-a fost deloc mic. A fost mare! Se votează băbește, așa o să și avem un președinte, izvorât din neputința noastră de a scoate din pălărie altul mai bun. Monica Macovei a fost mai jucăușă, atâta tot. În ceea ce privește campania ei. Nu știu cum s-ar descurca acolo sus de tot, dar îi voi da o șansă. Dacă nu schimb un președinte ridicol, măcar schimb sexul celui ales. :)

 5. Răspunde Cuvânta says:

  Mie mi se pare o decizie complicata. As alege unul din ei, dar am dubii si nu stiu daca merita efortul.
  Nu stiu cat poate face presedintele in Romania si nu stiu daca ma mai intereseaza subiectul acesta.
  Cum zicea cineva mai sus, parca sunt la spectacol si e un joc si eu stau pe margine si hai sa vedem cine castiga. Eu nu ma simt decat un pion in acest joc.

  • Răspunde Sonia says:

   E o decizie complicată şi ar trebui să fie şi responsabilă. Şi da spectacolul a fost pe cinste până acum. Dar stai să vezi ce urmează de săptămâna viitoare. Ce ne mai trebuiesc strategii şi programe când avem circ?

 6. Răspunde Nume says:

  Inca nu sunt hotarata daca maine voi merge la vot sau nu…Niciun candidat nu merita votul meu..

  • Răspunde Sonia says:

   E o opțiune personală mersul la vot, dar parcă nu pică bine nimănui să aibă suspiciune că de votul lui s-ar putea folosi alții.

 7. Răspunde anastasia says:

  Subscriu! Weekend frumos!

 8. Răspunde Nume says:

  Weekend frumos! Dumincă lucrez dar după ce scap, merg la vot. Ca şi tine…. cu îndoieli dar când a fost altfel?

 9. Răspunde Poteci de dor says:

  Eu eram aia cu îndoiala. Îmi cer scuze, am apăsat fără să completez căsuţele… :oops:

 10. Răspunde O fata says:

  Imi displace neimplicarea intr-atat de mult incat trebuie sa particip. O sa merg la vot cu credinta ca am ales cu intelepciune. Despre rau nu ma incumet a vorbi, totul este rau in sistemul politic. dar macar nu imi fura nimeni alegerea.

 11. Răspunde vax-albina says:

  Intre Macovei care a condus putin timp un minister şi Iohannis care a condus 12 ani un oraş fără baroni voi alege Iohannis. Asta pe scurt.

  • Răspunde Sonia says:

   Sibiul este unul dintre orașele sufletului meu. Orice concediu pe care îl petrec în România are și partea lui de Sibiu. Și da, lucrul ăsta a influențat votul meu! :)

Leave a Reply