08 Aug 2013

Mare e grădina…

36 Comments Aberații, Blogging, Întrebări

facebookmail… internetului!

“How are you doing? Am here trying to meet some nice people to exchange feelings and experience together with, I saw your profile in Facebook,U really look so cute my dear. would u be my friend? Really I’m interested in U, and would like to know more about U! My Name is Brigadier Michael Homls, I’m a Royal British Soldier from England base in Afghanistan. Are you married?”

Acesta este un mesaj pe care l-am descoperit ieri în Inboxul de pe Facebook. Stătea ascuns de câteva zile la Other și îl trecusem cu vederea.

Mi-a fost clar că mesajul a ajuns la mine dintr-o eroare, una cauzată probabil de transmiterea lui către foarte multe persoane. Altfel mă îndoiesc că expeditorul a aruncat vreun ochi peste profilul meu. Afirmațiile sale o dovedesc.

Un mesaj de aruncat la gunoi, dar m-a făcut să îmi pun câteva întrebări. Cum ajunge un om să trimită unor necunoscute (și poate și necunoscuți, având în vedere posibila acțiune în masă) asemenea mesaje? Are prea mult timp liber, se plictisește, vrea să se distreze pe seama altora, are probleme serioase la mansardă, dorește cu adevărat să facă schimb de sentimente și experiențe sau are cine știe ce scopuri ascunse? Și când mă întreb toate aceste lucruri iau în calcul faptul că mă îndoiesc serios de vericiditatea profilului și că ultima poză postată acolo (în 20 martie 2013) este una foarte sângeroasă (evident că am fost curioasă și am vizualizat contul misteriosului expeditor).

Voi ați primit vreodată mesaje din acestea ciudate?

Tags: ,
written by
The author didn‘t add any Information to his profile yet.

36 Responses to “Mare e grădina…”

 1. Răspunde M.C. says:

  Dap, am primit acelaşi mesaj de la acelaşi expeditor ca şi tine :lol: . L-am citit la vreo două luni de la primire pentru ca nu prea.. dau pe FB. Un fel de vânătoare de vizualizări ale profilului, cred…

  • Răspunde Sonia says:

   Chiar m-am întrebat dacă va fi cineva care să îmi spună că a primit același mesaj. Multe vizualizări? Îmi scapă la ce i-ar putea folosi. Pe profilul cu pricina sunt informații minime și posibilitatea de a interacționa (cererea de a fi prieteni) lipsește. Dar legat de Facebook sunt multe chestii pe care nu le pricep. :)

 2. Răspunde Iuliana says:

  Eu primesc aproape zilnic pe Skype cereri de accept motivate tot asa, ca sunt foarte interesati de mine, desi la profil am poza catelului :D
  Culmea e ca toti sunt ceva…generali, capitani, US Force, medici militari in Afganistan, numai de-astia :D

 3. Răspunde Raluca M. says:

  Eu primeam la un moment dat chestii de genul asta pe e-mail-ul de servici. Era oarecum justificat de faptul ca adresa era publica pentru ca lucram in vanzari, dar…

  Eu in justific drept spam ieftin, acum cine are sau n-are de castigat de pe urma lui ma depaseste!

 4. Răspunde irealia says:

  Oh, da! Și nu o dată, de-aia nici nu mai trec de primele litere, mă înfig în butonul ăla minunat și la îndemână, cu o viteză de care nu m-aș bănui în stare în alte condiții. :)

 5. Răspunde Miha Rusu says:

  uite ca pe mine m-au ocolit astfel de mesaje, nu stiu cum, nici de ce :) Nu le simt insa lipsa, pe mine in primul rand m-ar stresa astfel de mesaje, poate datorita fricii mele de a fi urmarita de ciudati.
  Pe de alta parte eu mai am o teorie scornita de curand de mintea mea, uneori prea prolifica intr-ale ideilor paranoice: mi se pare mie ca FB a devenit o mare scena pe care nu stiu cat la suta din populatia globului ne etalam vietile. Unii isi fac publicitate si ii inteleg, daca au afaceri de exemplu, isi promoveaza serviciile sau produsele. Insa ii inteleg mai putin pe cei ca mine si pe altii ca mine, care si-au facut cont la indemnul altora, asa, doar ca sa fie si apoi se trezesc in capcana postarilor zilnice cu diverse chestii, mai mult sau mai putin “din casa”. Pe mine asta ma scoate din sarite si ma face sa-mi doresc zilnic sa nu-mi fi facut cont pe FB, ever. Din acelasi moti nici blogul personal nu mi l-am facut public, pentru ca as simti ca ma expun in fata lumii…goala. Nu-mi prieste acest sentiment defel asa ca blogul imi va ramane ferit de ochii lumii pana cand voi simti altceva. …Voi oare nu simtiti niciodata ca sunteti prea expusi scriind pe Fb sau pe blog ? cum faceti fata acestui sentiment? Contrabalanseaza atat de mult nevoia de recunoastere sociala sau de a fi citit si cunoscut de semeni oare?

  • Răspunde Sonia says:

   Și la mine este primul.
   Nu-mi pare rău că am blog sau cont de Facebook. Postez doar ceea ce vreau eu. Până la urmă pâinea și cuțitul este la mine. Iar în momentul în care vor deveni incomode le voi șterge. Fără vreo părere de rău.

 6. Răspunde Dan says:

  Nu. Și mă oftic ! Tiii … ce izvor de farse li distracție ar fi ăsta … :lol:

 7. Răspunde redsky2010 says:

  cine stie ce african sarac ce viseaza sa se insoare si sa scape de saracie!

 8. Răspunde illusion says:

  Eu primeam pe mail, chestii asemanatoare. Eram anuntata ca persoana care trimetea mailul se va muta pe langa mine, si ca abia asteapta sa ma revada :)

 9. Răspunde Hapi says:

  Am primit, la soldatul “tau” as fi a doua sau a noua nevasta daca ziceam da ;)
  Da, poate impreuna am scrie articole incredibil de frumoase cand se duce domnul sa moara pentru patrie…..am avea si inspiratie

  • Răspunde Sonia says:

   Deci suntem 3. În condițiile în care lumea în care mă învârt eu este mică.
   Domnul mi-a folosit de inspirație astăzi. Mai târziu… nu cred că mi-ar plăcea. Ar deveni plictisitor. :)

 10. Răspunde alma nahe says:

  1.
  Hello there and how are you?..am intersted in you and would like to know you better..
  Chardel
  2.
  hello dear
  I am a engineer by profession and my full name is Terry Tommy am 48 years old and im from usa, i am a widower, i am looking for woman to spend the rest of my life with…
  best regards
  Terry
  3.
  I ran into your profile, and you look very interesting and beautiful, my name is Jefferson Brown a British Citizen, an Engineer . Please do write me back.
  Jefferson Brown
  4.
  Hi….
  How are you ? i hope you are fine,comfortable with your self and people around, Nice pics you have here on Facebook, it would give me more pleasure to know such an honest human , Am Nicholas by name and i would love to know you, and hope you are having a good time over there in your country?
  Nicholas

  Astea-s cele 4 cuceriri pe Iulie. :)

 11. Răspunde Vladen says:

  Timp, enorm de mult timp, un IQ scazut, tulburari hormonale si, in cazul trollilor de blog mici frustrari si idei fixe.

 12. Răspunde Poteci de dor says:

  Ufff, ce ciudă îmi e că nu găsesc… era un site de pe care se puteau trimite mailuri “oficiale” în special din alea de la “FBI”, “SRI”, etc. Mai scormonesc şi revin. Totuşi, Brigadier Michael Homls îmi pare simpatic aşa…după exprimare :D :D

 13. Răspunde Drugwash says:

  Homls <==%gt; Homeless…? Nu sună un pic a miştocăreală? :roll:

  Toate astea sînt reeditări ale vechilor ‘scam-uri nigeriene’, în cazul în care nu sînt agenţi sub acoperire, la vînătoare de pedofili, zoofili, criminali în serie, hackeri, etc. Şi să nu uităm eforturile disperate ale diverselor guverne de a planta pe computerele fiecăruia cîte un virus-spion, trimiţînd “fraierii” la cîte un link “aranjat” prin mesaje de genul “OMG, how did these pictures of you leak on the web!?” sau “Look, my newest holiday pictures”, care au tot circulat prin diverse medii: e-mail, messenger ş.a.m.d.

  Norocul nostru e că mesajele sînt în engleză (făcute special pentru a avea un target mai larg) iar cei mai mulţi dintre noi nu au contacte apropiate cu persoane sau instituţii străine, ca să poată fi păcăliţi uşor. Pe vremea cînd colaboram la Miranda IM, erau zeci de persoane din toată lumea care mă contactau direct pe toate protocoalele de messaging ca să mă întrebe cum se face aia sau ailaltă, dacă mai am nu-ştiu-ce versiune de nu-ştiu-ce plug-in şi chestii de gen, motiv pentru care a trebuit să-mi dezvolt vigilenţa, să ştiu a discerne între un mesaj autentic şi o tentativă de “atac”.

  Am două dintre conturile de iahu (pe care nu mai intru) unde am salvat şi analizat headerele multor mesaje spam. Se pare că au fost trimise de pe computerele unor bieţi intermediari fără ştirea lor, cel mai probabil utilizatori de Outlook. Chiar eu am păţit de curînd să primesc un mail spam de la un alt cont al meu, iar verificînd atent am găsit acelaşi mesaj salvat în dosarul Draft, pregătit să mai fie trimis şi cu alte ocazii. Sînt convins că accesul la contul meu s-a făcut direct de pe serverul iahu, de către cineva care are acces direct la toate conturile, conform dispoziţiilor legale în vigoare. Remember Edward Snowden? There is NO privacy whatsoever! :cool:

  • Răspunde Drugwash says:

   Erată:
   Homls <==> Homeless

  • Răspunde Sonia says:

   În prima fază m-am gândit și eu la unul dintre viruții care circulă pe Facebook. Mulți din prietenii mei virtuali au postat, fără voia lor, imagini pornografice. Nu am exclus nici o eventuală corespondență însoțită de un mesaj de genul “știi, nu mi-a intrat solda pe card, trimite-mi 100 euro”. :) Și cine știe câte dedesubturi ar mai putea fi.

   • Răspunde Drugwash says:

    Mesajele astea sînt bine targetate, nu sînt trimise (toate) la întîmplare. Ai fi uimită să afli ce profil bine conturat ai, undeva într-o bază de date de departe.
    Era odată o conferinţă a lui Steven Rambam despre privacy, relativ veche dar deja te îngrozeşti cîte pot afla “ei” din sistem despre o persoană folosind o simplă informaţie. Noi încă nu sîntem înglobaţi total, dar va veni vremea. Să vezi atunci!

 14. Răspunde Hapi says:

  Daca domnul e musulman poate avea 4 neveste ;)

 15. Răspunde vienela says:

  Mesaje dubioase nu am primit, dar mi-a ecerut prietenia pe facebook un tip caruia ii creste o creanga din fund. Inca il mai tin in asteptare, sa vad ce fel de copac va fi… :))))

Leave a Reply