Vreme trece, vreme vine?

ceasUn prieten virtual a făcut astăzi o afirmaţie: “nu e ușor să constați că îți trece vremea”, totul prornind de la constatarea sa că nu îi sunt cunoscuţi termenii hashtag şi Instagram. Mi-a adus un zâmbet mare pe faţă căci a continuat cu “… dar mă refac imediat”, iar eu, deşi ştiu la ce se referă cele două chestiuni, ba chiar le şi folosesc uneori, m-am regăsit întru totul în exprimarea sa.

Nu este uşor să constaţi că timpul trece şi că lucrurile evolueză mai repede decât le poţi tu asimila. Din fericire, cel puţin pentru mine, îţi aduci aminte doar rar despre asta, în restul timpului fiind ocupat să ţii pasul cu vremea, cu vremurile şi să trăieşti. Iar când ţi se întâmplă şi te întrebi ce ţi-ar plăcea să alegi dintre a merge înainte şi a te întoarce înapoi în timp, este greu să bifezi varianta corectă şi să îţi dai răspunsul cel mai potrivit.

Nu este uşor să constaţi că timpul trece, dar poate că trecerea lui te-a învăţat ceea ce contează cu adevărat, poate că ai scăpat de multe incertituni, iar pe cele noi, de acum, poţi să le gestionezi mai uşor. Şi poate că preţuieşti clipa prezentă şi ziua de mâine mult mai mult.

Nu este uşor să constaţi că timpul trece, noroc că nu ţi se întâmplă prea des să vezi asta, doar uneori când te uiţi în oglindă, asta dacă nu cumva ai uitat să îţi pui ochelarii de vedere şi lucrurile apar neclare. :)

Voi cum simţiţi trecerea timpului şi înaintarea în vârstă? Ce păstraţi din ce a trecut şi ce credeţi despre viitor? E greu să vezi că vremea (îţi) trece?

***

La final, voi adăuga câteva rânduri pe care le veți găsi în fiecare dintre articolele mele, până în data de 15 mai.

Dacă ați votat proiectul Semn SPRE carte în competiția Idei în Țara lui Andrei, vă mulțumesc.

Dacă nu știți despre ce este vorba, vă invit să accesați linkul de mai jos. Și dacă vă place ceea ce citiți să ne acordați sprijinul vostru. Durează doar câteva minute să o faceți. 

Semn SPRE carte

6 thoughts on “Vreme trece, vreme vine?

 1. Pingback: Interviul saptamanii - Dana Lalici: "Daca partidele mele de sex ar dura cat inteviurile cu Emil, as fi fost demult gravida" | blogger CU GREUTATE pe un blog CU DE TOATE

 2. După ce am înţeles cu adevărat că vremea chiar trece şi nu mă voi pune niciodată la punct cu tot ce apare nou, fiind practic imposibil, am trecut pragul într-o lume senină şi e mult mai bine :).

 3. Loredana

  Cel puțin prin prisma diferențelor dintre generații… mi-e și greu să scriu asta având în vedere faptul că mai ieri mă aflam printre puștani și… acum îmi zic sărumâna. E drept, la 20 de ani credeam că femeile de 30 și sunt în vârstă… :))) Se simte, e clar, e mereu o luptă pentru a ține pasul. Nu știu de ce ne străduim așa mult să… nu rămânem în urmă. Poate că ne e teamă, să nu părem aiurea în fața celor mai tineri, să nu fie motive să zică… păi da, tu nu ai de unde să ști de-astea… tehnologia e unul dintre domeniile care ne provoacă clipă de clipă, care scoate în evidență diferențele…

  Oricum, cam tot ce ne rămâne e să ne gândim că… vine rândul tuturor? Glumesc, dar îmi place gluma asta… :)) Mi-a spus-o o doamnă de vreo 80 de ani anul trecut… Loredana, ai răbdare cu mine, că îți vine și ție rândul… :)

  Zi faină!

 4. dan

  Pffff… nesuferita mea de copila de aproape 15 ani are grija sa-mi aminteasca faptul ca trece vremea. Stii cum e? De fiecare data cand reusesc sa invat ceva nou si cool pe net o vad cu niste programe/site-uri/retele noi de care nici nu am auzit! Atunci ma simt…obosit :)) prea repede posteaza, prea repede apar, prea repede se schimba, prea repede dispar cand eu abia reusesc sa le descopar! Dar vorba prietenului tau…perseverez si trag de mine :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge