Mă doare mintea :)

ExplosionSăptămâna care stă să se încheie, n-a fost una ușoară pentru mine. Așa se face că, o dată ajunsă acasă, după ce m-am rezolvat treburile casnice, am deschis televizorul ca să îmi mai liniștesc și eu creierii (aproape) varză. Fără să caut ceva anume. Poate informații despre starea vremii (că sunt navetistă și zăpada mă cam sperie), poate precizări despre noul cod fiscal (care m-a cam băgat î ceață), poate vreun film ușurel, cu happy end (că altceva nu eram în stare să procesez). Șoc și groază! Aproape peste tot, discuții despre Borcea. Poate nici nu aș fi știut cine e personajul dacă nu l-aș mai fi văzut protagonist în două momente memorabile: cea cu  Tatăl AUTOSTIVUITORUL (în timp ce citea (subliniez) Crezul și ar fi trebuit să spună Tatăl Atotțiitorul) și o nunta (a lui, nu știu a câta) prea mult mediatizată când m-a șocat rochia miresei sale (o varză cu pretenții de zeci de mii de euro). În fine, nu despre prolificul domn vreau să vorbim. Alt lucru m-a șocat dincolo de toate poveștile cu mulții copii, amante, pușcărie și declarații belicoase ale doamnelor (?) aflate în război. Ce putea să fie mai rău decât asta? Vrăjitoarele!

Mi-a crăpat capul, pe cuvânt! Mă doare mintea! Într-o seară, la două posturi de televiziune, simultan, vrăjitoarele erau în prim plan. Că vrăji, magie albă, magie neagră… n-am stat să ascult. M-am întrebat însă, cum se face, că tu televiziune care ai pretenția că mă informezi (sau după caz îmi oferi emisiuni de divertisment care ar trebui să mă distreze sau să mă relaxeze), după ce mă bombardezi cu sfințiri și canonizări, mă înnebunești cu horoscoape și vrăjitoare. Și uneori mai bagi și câte o exorcizare. Nu ți se pare că amesteci tendințele?

Îmi veți spune (poate) că greșesc uitându-mă (uneori) la televizor. Aveți și nu aveți dreptate. Ceea ce eu aș putea ignora există totuși. Și este hrană spirituală pentru mulți dintre noi.

Altfel, vă urez weekend fain. Și mă pregătesc să plec la muncă. După ce, preventiv, iau un Ibuprofen. :) Nu cred că s-a inventat încă vraja care să-mi aducă bani în timp ce eu stau liniștită acasă. Sau n-oi fi căutat eu bine?

8 thoughts on “Mă doare mintea :)

 1. Aia cu bani stând acasă e pe mail, nu la TV. Că eu primesc aproape zilnic spamuri cu titluri care promit profituri numai dacă clickuieşti nu ştiu ce din fotoliul personal.
  În rest… să ţinem umbrelele deschise că încercări de a fi spălaţi de tot pe creier, vin din toate părţile.

 2. Nu ma uit la tv decat la filme, sitcomuri americane, stand-up comedy, ceva desene animate si emisiuni de stiri americane din acelea care iau la misto stirile adevarate. Daca nimeresc pe stirile noastre schimb canalul in secunda a doua. E drept ca poate pierd ceva chestii serioase, dar le aflu din alte surse.

 3. Și mie mi se pare șocant ca în secolul XXI să apară la TV tot felul de astrologi, numerologi și alți tâmpitologi care prevăd starea de sănătate, viața de cuplu, ascensiunea profesională și orice ține de viitor pentru persoanele publice. Este complet anacronic. Cum poți să aduci pe un post de știri care se pretinde serios un individ care știe ce se va întâmpla cu președintele sau cu primul ministru în 2016???

  • Sonia

   Cu atât mai mult că a dat chix cu previziunile din anii anteriori. :) A se vedea o doamnă (nu mai știu cum o cheamă) care trăiește prin America.

 4. pe mine ma distreaza dar si intristeaza faptul ca tatal meu, desi toata viata nu a mers la biserica, acum la batranete l a apucat evlavia. merge la toate cele si ma mai bate si pe mine la cap. dar, pe de alta parte, nu pierde nici o emisiune de horoscop pe nu stiu ce post. de parca ar mai avea ce previziuni importante sa ii faca, in conditiile in care tot ce face e sa stea acasa, eventual sa mai vina in vizita pe la noi , la ccopii. e o debandada totala care se rasfrange asupramaselor. eu tot cred ca nu e nimic intamplator,se face cu unscop bine definit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge