De la naftalină

book,-dust-188673

Anul trecut pe 1 ianuarie v-am invitat la joacă şi sunt convinsă că cei care mă mai citesc şi după atâta vreme îşi amintesc. Pentru cei mai noi cititori (căci sunt convinsă că există şi din aceştia) sunt datoare cu o explicaţie: mai mulţi oameni am scris o poveste care se găseşte aici. Povestea anului 2013, cel care tocmai se încheiase.

Am citit pe nerăsuflate ce s-a scris atunci (şi vă mărturisesc că am avut puterea să nu deschid documentul deloc până acum), am zâmbit şi m-am încruntat, am încercat să îi ghicesc (nu întotdeauna cu succes) pe scriitori, am trecut în revistă bucurii şi tristeţi, filme şi cărţi, realizări şi dezamăgiri, gânduri pentru 2014, cel care atunci începea şi uite, parcă prea repede, mâine se va sfârşi.

Dacă am numărat bine, în textul despre care vorbesc au fost 45 de intrări, dar poate nu tot atâţi naratori pentru că este posibil ca unii să fi intervenit de mai multe ori. Și, evident, îmi pun o întrebare: câți dintre cei care au scris atunci se vor întoarce și astăzi?

Am scuturat praful de pe o poveste veche și încerc să îl îndepărtez și de pe blogul meu pe care, recunosc, l-am cam neglijat. Știu că nu va fi simplu și că va fi destul de greu să-l însuflețesc și să-l aduc acolo unde, cândva, l-am lăsat, dar risc și vă propun vouă, cititori mai noi sau mai vechi, să mai lăsăm și de data asta un semn peste timp.

Ce v-ați dori să se întâmple în 2015? Voi aduna gândurile voastre aici, iar în 2016 vom vedea câte din cele pe care le-am visat s-au îndeplinit! Iar până când vom scoate de la naftalină alte gânduri, vă doresc doar ceea ce-mi doresc și mie: să fiți sănătoși și să îi aveți alături pe toți oamenii care contează pentru voi.

20 thoughts on “De la naftalină

 1. psi

  spuneam în poveste că 2014 va fi un an al scrierilor tipărite. mă îndoiam atunci, ca şi acum, că scrierile mele vor vedea tuşul tipografiei. astăzi ştiu că refuz şi ştiu şi de ce.
  aşa cum ştiu şi că atât cât voi putea, vei avea mereu gândul meu bun, cuvântul şi mâna întinsă. şi ştiu că ştii…
  ce îmi doresc pentru anul ce vine? nimic. de-acum nimic. :)

  • Sonia

   Va veni o zi și pentru cuvântul tipărit, sunt sigură de asta. Și psi, cărțile proaspăt ieșite din tipar miros dumnezeiește, pe cuvânt!
   Mulțumesc pentru gândul bun și nu numai pentru el. Pentru că, da, știu. :)

   • psi

    da, ştiu că aşa miros cărţile proaspete. poate pentru că scrisul este ceva venit de sus… care se dă mai departe. este motivul pentru care adoram în copilărie să stau prin librăria dispărută acum…. când veneau cărţile cele noi!!! ce bucurie în sufletul meu.

 2. În anul 2013 am pierdut o prietenă și așa a rămas. Am înțeles însă că relațiile nu se sfârșesc peste noapte, ele se destramă în timp. Anul 2014 a fost un an dificil, a avut însă și momente deosebite. Semnul spre Carte pentru care trebuie să-ți mulțumesc Sonia, a fost unul dintre ele și sper că va merge mai departe. Spor la tot ce-ți propui și multă sănătate!
  Pentru 2015 am multe așteptări, dacă se vor împlini? Vom vedea!

  • Sonia

   Toate cele bune și ție, Roxana. Te-am simțit de multe ori foarte aproape chiar dacă ne despart niște sute de kilometri. Și eu îți mulțumesc și mă bucur că astăzi ești aici.

 3. Ce sentiment frumos sa-ti regasesti randurile si gandurile de acum un an amestecate printre ale altora! Ziceam ca as cere un bis pentru 2013 si aproape ca asa a si fost. Am avut un 2014 la fel de frumos si linistit. Multumesc pentru joc :)

 4. asemenea Irealei, aproape ca nici eu nu ma regaseam intre cuvinte. dar m-am regasit. si ti multumesc pentru joaca asta care a tinut minte gandurile de atunci si face loc pentru cele de acum. e un imbold pe care, prinsi in valtoarea a …nimic important, nu l-am asculta.
  fug sa completez catastiful cu marturii si sperante :).

 5. Pingback: Cuvant de an nou | vavaly

 6. Două pasaje le-am crezut ale mele, dar asta pentru ca era coincidenta cu spartul ţevii in baie, doar că eu nu vorbesc asa cum vorbea fata din text şi m-am mirat; apoi era sa ma impiedic la alte cuvinte, pana m-am descoperit cu adevărat. Mare schimbare intre vorbele de atunci şi cele ce le am in minte acum. Voi scrie si eu de mâine incolo, prea imi place ideea. Ti-am zis şi cand ai aniversat blogul: tu pentru mine esti reper şi mă bucur ca te gasesc, oricand te gasesc, rar sau des, nu contează. Esti singura careia, cred, i-am citit toate articolele. La mulţi ani, Sonia şi sanatate familiei tale frumoase.

  • Sonia

   Adriana, îți mulțumesc din suflet pentru cuvintele tale. Și pentru că te-am simțit aproape de foarte multe ori. La mulți ani și vouă și să ne citim cu bine și în noul an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>