Haihui (2)

Duminică, deci haihui pe internet:

- Oricât de curioasă și de nerăbdătoare sunt de felul meu, nu mi-aș dori nicio clipă să știu ce mi se va întâmpla peste o zi, un an sau zece. De ce să stric surpriza unei bucurii sau să trăiesc o dramă mult mai devreme? Bașca, nici măcar nu cred în horoscoape, numerologi sau ghicitoare de orice fel. În fine, asta este părerea mea, dar se pare că multă lume își apleacă urechile la chestiuni din acestea. Altfel nu îmi explic de unde avalanșa de previziuni de tot felul care invadează spațiul virtual și pe cel de la televizor.

Și, când credeam că m-am obișnuit cu toate, îmi pică sub privire textul de mai jos:

cod numeric

Pe bune? Ghiceală în codul numeric personal? O fi cineva care să ia asta de bună? Dacă da, bună definiție a a dat Tudor Mușatescu persoanelor care se ocupă de anticiparea viitorului pentru diferiți clienți!

Ghicitoare = Persoană care vede, prevede şi străvede că eşti prost.

- Ca să rămân în zona aceasta, a celor cu talente speciale, nu pot decât să constat că, în ultima vreme, baba Vanga este tot mai prezentă în anumite ”foi” virtuale. Cum să vindeci amigdalita sau ce ne așteaptă într-un viitor încă incert sunt doar două exemple de lucruri importante care ar veni, cică, de la clarvăzătoarea bulgăroică. Nu sunt de neglijat însă nici sfaturile ei pentru a avea mereu bani.

baba vanga

Dacă trecem peste un mic cuvânt scăpat în text și care, zic eu, cam deturnează lociga, ideea este interesantă. Mai greu cu sarea pe pervazuri. Nu v-aș sfătui. :)

- Dacă tot vorbim de copywriteri nepricepuți și ca să nu ne depărtam prea mult de sursa babei Vanga de mai sus (adică româniatv.net), ia să mai vedem o mostră de mânuire impecabilă a condeiului:

romaniatv
Înțeleg că Pelinel s-a lăsat de școală când era deja la liceu. Autorul (sau autoarea) articolului, mult mai devreme.

- Nici peste profeții nu vreau să trec cu ușurință. De data aceasta ale unor oameni cu scaun la cap.

profetiiMmmmm… cine știe câte lucruri greu de crezut astăzi se vor împlini peste o sută de ani. Și nu, nu mă refer la partea aia cu ghicit în stele, plante, cărți sau zaț de cafea. 

- Nu știu de ce ați căuta pe Google „Do a barrel roll”, dar dacă totuși veți încerca, s-ar putea să aveți o surpriză. Așa-i că este amuzant?

-În Haihui-ul de data trecută vă invitam să căutați o mâță printre bufnițe. Un cățel printre ursuleți Panda, cum vi se pare?

caine

Inspirați de Dudolf cei de la Lego au postat imaginea de mai sus pe contul lor de Instagram. L-ați găsit? Hai, că nu e greu!

-Dacă vreți o problemă mai grea, studiați imaginea de mai jos.

7953

Este din 1949, iar eu, recunosc, nu am găsit încă toate cele zece deosebiri. O să public articolul și o să revin la ele, că prea m-au prins.

Duminică faină vă doresc. Atât cât a mai rămas din ea.

7 thoughts on “Haihui (2)

 1. Poteci de dor

  M-am distrat tare cu previziunile, nu am rezistat să nu văd eu ce-i dacă scriu barrel roll şi am fost tare mândră că am găsit câinele mai repede decât data trecută mâţa. Ei… dar diferenţele mi-au pus capac. Am ochii varză dar am găsit 9. Mai târziu mă mai uit o dată, acum nu mai pot, am ameţit. E greuu…

 2. Do a barrel roll – da, am facut-o ;) La diferenta nu ma bag, ca nu am nervi.
  Te citesc cu mare drag, acelasi dintotdeauna, draga mea, nu reusesc sa mai fiu vorbareata ca pe vremuri cam pe nicaieri insa…Dar de data asta, prea mi-ai adus zambetul pe buze.

  • Sonia

   De ce-mi strici bucuria? Când fu duminică am distribuit articolu’ fără să fac publică postarea. Așa, doar pentru mine! :) Păi treabă era asta? Să rămână cățelul negăsit?

   • psi

    păi da! mâțiu știe unde e cățălu’
    șăzi blândă, știi că-s offline duminica… și cam offline în general.
    dar am învățat o ”înjurătură” nouă și-am trecut să ți-o spui: te defăimez de nu te vezi” :)))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge