Încercarea moarte n-are!

Lasă-o acolo că poate ne mai trebuie… Acestea sunt cuvintele care însoțesc, mai mereu, achiziționarea unei ʺjucăriiʺ noi. Așa se face că am adunat, în timp, o grămadă de aparate și accesorii de care, nu, nu ne-am mai servit niciodată și că, după ce de mai multă vreme eu și colegul de apartament ne-am îndemnat unul pe altul să facem un cont pe OLX și să scoatem la vânzare măcar o parte din lucrurile care zac uitate, duminică am cedat. Eu.

Zis și făcut. Creat cont pe la ora 19:00 și încărcat patru anunțuri. Buuuunnnnn….. La 00:41 sosește prima notificare. Mă uitam la un film și mi-am aruncat repede ochii pe telefon. Woooow, m-am extaziat. Ce repede și ce fain! Obiectul cel mai scump era primul vizat.

anunt

Dimineață răspund, repede, la mesaj. Care mesaj mi s-a părut puțin ciudat. Datorită exprimării… Dar no, mi-am zis, așa o fi vorbind omul. Primesc un e-mail aproape instantaneu:

01

 Calculez și scriu. Din nou, primesc foarte repede un răspuns:

02Nigeria? Scrie undeva Nigeria? Asta explică lipsa oricărei negocieri și generozitaea de a plăti, suplimentar, 60 Euro pentru transport? Evident, răspund:

03Câte șanse acordați încă unui e-mail trimis de dl. Isaac? Aș putea paria că nici măcar 50%. Și totuși:

04

Curioasă cum mă știți, am cătat pe internet amănunte despre acest tip de fraudă. Și, cu mici variațiuni, am găsit-o descrisă de mai multe ori. Am vrut să văd și de unde a împrumutat nemernicul poza de profil. Surpriză! După cum o să vedeți mai jos, nu s-a mulțumit cu o poză oarecare.

reporterNu v-aș fi povestit toate astea dacă, acum vreo 10 zile, colega mea de birou nu ar fi primit un apel de la un număr format din 11 cifre. O altă înșelătorie, poate ați citit despre ea.

Pentru că nu prea cred în coincidențe, trag concluzia că excrocii sunt cu mult mai mulți decât ne putem imagina.

Să avem grijă, deci!

4 thoughts on “Încercarea moarte n-are!

    • Sonia

      Păi e normal. Când cumperi ceva din banii tăi, chibzuieşti, socoteşti… La dat ţepe… cu cât mai multă momeală aruncată, cu att mai bine. Că are balta peşte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge