Vești bune

logoTAS-a așternut praful peste blogul meu.  Și asta pentru că ultima săptămână nu mi-a fost chiar ușoară. M-am împărțit cum am putut între obligațiile de la ambele joburi, am mânuit cu simț de răspundere cârpa de praf și mopul și m-am concentrat cât am putut eu de bine asupra unei întreprinderi despre care vă voi povesti astăzi.

Mulți dintre voi m-ați auzit pronunțând de câteva ori “Țara lui Andrei” și anunțându-mi intenția de a înscrie Semn SPRE carte în această competiție de idei. Ei bine, am scris proiectul, am făcut toate demersurile necesare și astăzi am primit confirmarea că el a fost acceptat în concurs.

Am realizat că să scrii un proiect nu este atât de ușor cum mi-am imaginat (căci doar aveam toate datele problemei clar conturate și o activitate destul de consistentă în spate, nu?).  S-a dovedit că nu este așa. În primul rând a trebuit să găsesc un partener cu personalitate juridică care să fie agreat de organizator.  Era aproape de mine, dar mi-a luat ceva timp să realizez că este exact cel potrivit. Astfel, dacă vom obține finanțarea pentru care am aplicat, vom avea alături în proiectul nostru Asociația Casina Națională Deva. Deocamdată vă spun despre ei că sunt foarte serioși, implicați în activități cultural-artistice și socio-educative și că ne vor fi de un real ajutor. Să amintesc că președintele acestei asociații a fost militar de carieră și că la el totul trebuie să funcționeze ca la carte și că mi-au spus “DA” din prima clipă în care i-am întrebat dacă doresc să se implice în proiect?

Nici partea de scriere propriu-zisă nu a fost chiar simplă. Am sucit în toate felurile frazele, am numărat cu sârguință caracterele în care trebuia să ne încadrăm, am făcut socoteli pentru alcătuirea unui buget realist, am analizat, ne-am întrebat și am încercat să găsim răspunsurile care să ne îndrume pe drumul cel bun.

Ați observat probabil că vorbesc la plural. Asta înseamnă că nu am făcut toată treaba singură. Am avut și am alături o echipă de toată isprava, cărora, deși o să mă certe că fac asta, le spun din nou mulțumesc.  Au pus umărul (și îl vor pune în continuare dacă proiectul va fi declarat câștigător Anca, Daniela și psi (în ordine alfabetică, căci altfel fiecare a muncit la fel de mult).

Ce va urma? Jurizarea. Care funcționează după următorul principiu: 60% din punctaj îl acordă cei care evaluează proiectele și  40% se va calcula în funcție de numărul de voturi pe care le adună ideea. Acest lucru se va întâmpla în perioada 22 aprilie-15 mai. Iar aici veți interveni, sper, și voi.

Pentru a vota proiectul va fi necesar să fiți dispuși să îi dăruiți 5 minute din timpul vostru. Pentru a se evita fraudele, procesul de votare nu se bazează pe un simplu clic. Fiecare doritor trebuie să se înregistreze pe site și va primi un cod de confirmare pe telefonul mobil. Nu este complicat, iar detaliile despre acest lucru se află aici: Cum îmi fac cont?. Nu trebuie să așteptați 22 aprilie. Puteți activa contul oricând. :)

Pentru cei care au promovat până acum proiectul pe blogurile personale (sau doresc să o facă pe parcursul competiției) am o propunere și o rugăminte. Haideți să nu mai respectă săptămâna în care făceam acest lucru de obicei (luna aceasta ar fi fost 24-30 aprilie) și să ne concentrăm pe întreaga perioadă de votare (22 aprilie-15 mai), iar articolele noastre să aibă tema “Dă-mi 5 minute din timpul tău”. Eu voi publica articolul meu în 22, iar el va conține toate datele necesare: link către proiect (doar din această zi va fi publicată ideea pe site-ul  Țara lui Andrei),  procedură de vot și alte date necesare pentru promovare.

Vă mulțumesc tuturor și fiecăruia în parte pentru implicare în primele 3 luni de proiect  și pentru sprijinul pe care îl veți acorda Semnului SPRE carte și de acum înainte.

34 thoughts on “Vești bune

 1. multa bafta! ma inscriu in clubul uitucilor!
  este un proiect prea frumos (in care nu m-am implicat pana acum, dar l-am urmarit cand am avut ocazia) ca sa nu beneficieze de castig de cauza in concursul “Tara lui Andrei” :)

 2. Felicitari, Sonia! Sper sa castigi. Urmaresc de ceva timp Competitia “Tara lui Andrei” si proiectele inscrise. Cred ca “Semn Spre Carte” are multe sanse. Il sustin in continuare. Si eu am lipsit din virtual putin dar voi reveni.

 3. Pregatesc si eu un articol zilele astea. Stii ca te poti baza pe votul meu, nu? Voi incerca sa adun si de la prieteni si familie cateva voturi. Bafta multa, din toata inima!

 4. Vorba celor de mai sus… daca ne mai aduci aminte…in Tara lui Andrei am mai “activat” votand proiecte, voi scrie cu placere despre initiativa voastra si va voi sustine prin vot, bineinteles! Succes!

 5. psi

  … eu ce să mai spun, draga mea? :)
  pentru că voi fi offline zilele astea (de fapt sunt de mai demult) vreau doar să ştii că mă voi gândi cu drag la tine, la noi, la proiectul nostru! să-l ajute Cel de sus să crească… aşa cum merită şi aşa cum ne dorim.

  sărbători cu lumină şi cu oameni dragi!

 6. Pingback: Dă-mi 5 minute din timpul tău

 7. Loredana

  Super, felicitări! Citind articolul mi-am adus aminte de cum am scris eu prima oară un proiect… cum ai în minte clară ideea, ştii perfect ce e de făcut… dar e mult mai greu de pus pe hârtie, de încadrat în termeni şi limite, bugete…
  Să fie cu mult noroc!!!
  Înafară de vot şi articol, ce altceva am mai putea face?

 8. Pingback: 24 de ore în lumea cărților | In jurul Kadiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge