Verba volant, scripta… :)

Când mă gândesc că nu mai este mult și, că vrem sau nu, vom fi martorii unor bătălii electorale, pe cuvânt că mă apucă groaza. Candidați, promisiuni, vorbe multe și goale, venin, “sânge”… Printre ele și accente comice. E adevărat, râsu’-plânsu’, dar vă mai amintiți?

- “Dacă voi câstiga funcția de primar, promit să plantez lângă fiecare stație de tramvai pomi fructiferi – pruni, meri, peri – pentru ca cetățenii să aibă ce mânca.” (Edu Adrian candidat la Primaria Sectorului 5 convins că “Ceauşescu a păţit ce a păţit fiindcă românilor le era foame.”)

- “Ploaia este o binefacere, ploaia are multa apă și ne trebuie multa apă ca să spălăm toate nedreptățile care s-au făcut în ultimii 23 de ani, mai ales în ultimii 4 ani.” (Neagu Florin candidat la Primăria Voinești)

ploaia

Ploaie , ploaie, dar și în casă?

 - “Patru ani de zile, vă jur, nu am mâncat portocale. M-am răzbunat pe nişte fructe din cauza unor oameni care au terfelit o culoare.” (Alexandru Băişanu, candidat la Primăria Suceava).

Bună logică! Bine că nu o urmeză mai multă lume. Vă imaginați că ar fi în pericol și culturile de roșii, căpșune, spanac sau castraveți?

- “Româncele trebuie ajutate şi stimulate să nască. Se pune problema că suntem o naţie îmbătrânită. Aşa este, dar mă întreb cum o putem rezolva? În programul nostru avem subvenţie de 2.000 de euro pentru fiecare nou-născut, pentru că programul natalităţii este program de interes naţional.” (William Brânză candidat la la Preşedinţie)

2000 de euro? Serios?

- “Pentru a debloca traficul rutier pe axa nord-sud în municipiu, ruta feroviară care străbate oraşul se poate transforma într-una de tip de metrou.” (Ion Nicolae, candidat la Primăria Râmnicu-Vâlcea)

Metrou la Vâlcea, bun așa!

Dar de cratime lipsă sau puse fără discernământ, vă mai amintiți?

iai

ati

Asta ca să nu mai vorbim de anul cu 31 de zile în fiecare lună.

ppdd

Referitor la ultimele greșeli nu o să comentez prea mult. Știu ce înseamnă să lucrezi sub presiune (a timpului, la el mă refer) și să dai mecanic copy-paste din vre-un mail trimis de client. Nu vreau să scuz pe nimeni, dar îmi amintesc cum, tot mecanic lucrând, în 2008 am reusit să trimit la tipar un afiș pe care jumătate dintre consilieri nu aveau chip, iar celeilate jumătăți le lipsea numele. Să vă spun că, deși lucrarea a mai trecut pe sub câteva perechi de ochi, a ajuns produs finit? :)

Acuma, să nu vă gândiți că numai ai noștri pot avea astfel de exprimări ghidușe. Nici ai lor nu sunt (întotdeauna) mai breji.

- “În activitatea mea din congres am luat iniţiativa de a crea Internet-ul.” (Al Gore într-un interviu acordat companiei de televiziune CNN)

-Ronals Reagan a promis să fie treaz. Mai exact, acesta a “ordonat să fie trezit în orice clipă, în cazul unei urgențe naționale, chiar dacă se află într-o întalnire a cabinetului”.

Și ei dorm la serviciu? :)

-Newt Gingrich a promis o colonie pe lună.

-Ben Carson a afirmat că piramidele au fost construite de Iosif (personajul biblic) pentru a servi ca silozuri de cereale.

-“In ultimele 15 luni, am călătorit în fiecare colț al Statelor Unite. Am fost în 57 de state.”( Barack Obama)

 Câte state americane sunt? Parcă 50 plus Washington D.C.

În timp ce scriam acest articol am făcut  un exercițiu de imaginație și m-am întrebat  ce ar trebui să promit ca să primesc și eu un post de demnitar. Poate săptămâna cu două sâmbete, două duminici și o zi scurtă de vineri? Ce ziceți, aș avea success? Vouă ce promisiune abracadabrantă vă vine în minte?

8 thoughts on “Verba volant, scripta… :)

 1. Pai da, dar enormitatile astea prind la “bobor”! Nimeni nu sta sa analizeze ca, de pilda, pe domeniul public nu se planteaza pomi fructiferi tocmai ca sa nu-i jumule lumea. Iar cu piramidele nu fi asa sigura ca e o prostie, se presupune ca erau multe chestii, nu neaparat monumente funerare.

 2. Iosif

  “Isus i-a chemat si le-a zis:”Stiti ca domnitorii neamurilor domnesc peste ele,si mai-marii lor le poruncesc cu stapânire.
  Între voi sa nu fie asa.Ci oricare va vrea sa fie mare între voi sa fie SLUJITORUL vostru; si oricare va vrea sa fie cel dintâi intre voi sa va fie ROB.
  Pentru ca nici Fiul omului n-a venit ca sa I se slujeasca,ci EL sa slujeasca si sa-si dea viata ca rascumparare pentru multi.”

  Privind la acest context,nu cred ca va mai doriti sa fiti… “mare”.

 3. Pot să candidez eu? Mă gândesc ca pentru lista cu promisiuni să mă inspir din nemuritorul Caragiale. La cum îi știu ghiduși pe români, poate îmi susțin platforma electorală. Promisiuni pot și eu să fac, oricum nu este niciun singur ales care să fie jumulit punct cu punct, după neîndeplinirea promisiunilor. Nu oi fi tocmai eu prima căreia să i se ceară socoteală! Aleasă să mă văd!
  Să vedem: schimb circulația de pe partea dreaptă a drumului pe partea stângă, să ne facem și noi englezi. Sunt de acord cu săptămâna scurtă de tot, o zi-două maxim, restul zilelor să le dedicăm refacerii.

  • Sonia

   Sunt de acord cu schimbarea circulației de pe o parte pe alta. Aici, unde trăiesc eu, o mulțime de mașini au nevoie de asta. :) Cred că m-aș simți mai în siguranță!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge