Ce-și (mai) doresc românii

breaking the wish bone

O bună prietenă, femeie serioasă și întreagă la minte, parol, își ruga astă seară, pe o rețea de socializare, prietenii, să semneze următoarea chestie:

PETITIE REDIFUZARE “TANAR SI NELINISTIT” 2016

35 semnături  (între timp s-au făcut 42)

1 Ianuarie 2016

Doresc redifuzarea serialului “Tanar si nelinistit” in continuare.

Și am semnat. Chiar dacă nu am văzut nici măcar un episod din acest serial (și Google îmi spune că sunt peste 10.000). Cum să las eu o viitoare bunică fără plăcerea ei vinovată (mai ales că mi-a servit pe tavă și un subiect de articol pe blog)?

Un sfert de oră de navigat pe www.petitieonline.net s-a dovedit a fi, pentru mine, relaxant și distractiv. Pentru că… Haideți să vedem ce-și (mai) doresc românii pentru ei și pentru semenii lor.

Graţierea lui Victor Ponta

3 semnături

2 Iulie 2015

Ponta este un bun ortodox.

A făcut multe pentru biserică.

Trebuie să-l salvăm.

Avem nevoie de oameni ca Ponta ca de oxigen.

Să fie Ponta la închisoare și noi să nu știm? Sau petiția o fi fost făcută preventiv?

Omagiu Regelui Pop, in Iasi, 29 august!!!

0 semnături

25 august 2010

Sa ne unim fortele sa il omagiem pe Michael Jackson, Duminica, 29 August, la Iasi, in parcul Copou, la intrarea principala, incepand cu ora 20:00! Sa fie cat mai multa lume!!! Sa-i aratam ca l-am iubit!

Mărturisesc că titlul mi-a stârnit curiozitatea si am deschis această petiție doar ca să văd cine este acest Pop și al cui rege e. Acum m-am lămurit. Ce nu înțeleg, de ce ZERO semnături. Nici măcar inițiatorul nu a semnat?

Interzicerea analfabeților și obscurantiștilor pe facebook

2 semnături 

28 Decembrie 2015

Petiție adresată dl. Mark Zuckerberg, fondatorul platformei facebook, pentru interzicerea persoanelor fără studii superioare în spațiul virtual facebook.

Introducerea unei rubrici noi, în forma de înregistrare, în care, utilizatorul, să completeze obligatoriu seria și numărul diplomei ce atestă finalizarea ciclului universitar. Totodată, introducerea unor teste de cultură generală, gramatica limbii române și istorie, a căror notă minimă de promovare să fie 7.

Conturile existente să fie revizuite, iar în funcție de titlul obținut, certificat prin diplomă, licență, master, doctor, să limiteze numărul de comentarii și distribuiri ale titularilor.
Introducerea unei aplicații de corijare ortografică, ortoepică (înregistrări) și morfologică a conținuturilor distribuite pe facebook, în urma a 3 greșeli flagrante, contul este șters definitiv, fără posibilitatea reînregistrării.

Mă duc să mă pun cu burta pe carte. În curând poate o să avem nevoie de 2 facultăți ca să intrăm pe Facbook și eu de abia ce i-am făcut pagină blogului. Acum, nu-s pereții domnului Zuckerberg ăi mai curați și neprihăniți, dar nici chiar așa! Asta ca să nu mai vorbim și de utilizatorii cu patalamale în buzunar care care calcă în străchini frecvent.

Mai mult respect pentru vlogarii romani

1 semnatură

1 Ianuarie 2016

Această petiția a fost conceputa pentru vlogarii din romania.Multi vlogari ajung la un număr respectabil de abunati ,iar aceștia nu primesc bani care li se cuvin.Un vlogar are nevoie de echipament pentru a avea clipuri de cea mai buna calitate,aceștia au nevoie de echipament pentru filmat si editat.Vlogarii își cumpăra din proprii lor bani toate echipamentele necesare, dar in schimb ei nu sunt plătiți așa cum ar trebui, după toată munca depusa si truda prin care trec vlogarii, valurile de hateri ,vlogarii nu primesc nimic.Acest lucru trebuie schimbat.

Serios? Știam eu că greșit că respectul se câștigă, nu trebuie legiferat?

Democratie electronica

1 semnatura

12 Noiembrie 2015

Avem cu ce. O pagina web, unde sa fie vazut sub forma de grafice, 24/24 votul continuu al principalelor probleme ale tarii. La o limita de minim punctaj, oamenii sa iasa in strada, daca nesimtitii nu pleaca de bunavoie. Votul sa poata fi auto controlat. Exista, se poate, a venit timpul sa VREM !

Destinatar: tot romanul, dar mai ales tinetetul

Păi dacă avem cu ce, de ce nu? Mai rău era dacă nu aveam!

Parlamentul Harnic

6 semnături

21 Octombrie 2015

Avand in vedere lumea moderna care este bazata pe competitivitate si productivitate cred ca e nevoie de un Parlament care sa fie evaluat dupa aceste 2 criterii: competitivitate si productivitate.
In acest sens consider ca orice Parlamentar care in decursul unui an calendaristic nu are nici o initiativa legislativa adoptata si pusa in practica sa fie exclus din Parlament pentru ca nu se dovedeste productiv pentru comunitatea pe care o reprezinta. Pe parcursul celor 4 ani cred ca e de bun simt sa aiba un minim de 4 initiative legislative adoptate si aplicate care sa ridice nivelul de trai al, cel putin, comunitatii pe care o reprezinta.

La petiția asta îmi place titlul!

 Interzicerea trezitului inainte de ora 8:00 AM 

2 semnături 

6 Februarie 2015 

Prin aceasta petitie , ne dorm ca ora minima de trezire pentru orice om normal sa fie 9:00 AM

Iar la asta îmi place ideea. Pe cuvânt că mi-ar plăcea să fiu obligată să mă trezesc la 8. Dar nu semnez. Că nu înțeleg între 8 și 9 ce trebuie să fac!

Aici pun punct exemplelor detaliate, dar dacă sunteți curioși, fără să consumați mult timp, puteți afla de pe acest site și despre dezăpezirea civilizată, frumusețea care are forme, reintroducerea taxatorilor, interzicerea alcoolului, interzicerea femeilor la volan pe perioada iernii, arome noi de Montain Dew în România, interzicerea aplauzelor la aterizarea avioanelor, contractul de căsătorie cu perioadă determinată, șase ore de muncă maxim acceptate legal, taxa pentru accesul mașinilor înmatriculate în București în alte localități din țară, banarea ateilor pe site-ul TPU.ro.

Grele năzuințe au unii români! Iadeș or fi încercat?

 * Grafia petițiilor este cea originală. :)

10 thoughts on “Ce-și (mai) doresc românii

 1. psi

  știi cum vine asta? ca-n caragiale. am râs de nebună, zău! câte petiții smucite mai sunt pe lumea asta… și ne mai mirăm că nu le pasă de cauze care chiar ar avea nevoie de voturi, de susținere…

 2. Semnez petiția cu trezitul la ora 8. Chiar la ora 9, dacă se duc ei în locul meu la muncă! Recunosc că nu m-am obosit să citesc toate petițiile pe care am fost îndemnată să le semnez. Probabil m-aș fi distrat. Nu încetez să mă minunez cât timp liber au unii și cum îl irosesc. Și eu, asemeni lui psi, regret mereu că dragul Caragiale nu-i poate cunoaște. Ce Mitici ar scoate din ei!

  • Sonia

   Mă bucur că nu sunt singura care ar mai vrea puțin somn dimineață! Din păcate mi-a fost dat să văd și lucruri mult mai grave decât petițiile astea.

 3. Tatiana

  M-am distrat copios citindu-te de asta data si mi-am zis ca a revenit Adi-Sonia cea optimista. Mi-ar fi placut sa fie doar o fantezie emanata doar de harul ce posezi dar e de ” rasu’-plansu”.Ca si motivatiile pentru care romanii(cei multi) pun din patru in patru ani stampila pe unul sau altul din competitori….. Mare e gradina……si viata bate……pe Caragiale!

 4. N-as crede ca doar romanii au descoperit petitia. Sunt sigura ca nici restul planetei nu-i mai breaza :))
  Oricum, e foarte amuzant ceea ce-ai descoperit. Cam la fel ma amuz si eu cand mai aterizez pe TPU.

  • Sonia

   Sunt convinsă că nu am dat noi gaură la macaroană. Din nefericire democrația și libertatea vin la pachet și cu din astea. Și cred că va fi mereu așa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge