09 Ian 2013

Vacanță last minute

6 Comments Călătorii

Nu, nu m-am hotărât brusc să plec în vacanță. Mai am de visat mult pană la momentul pe care îl aștept cel mai mult.

Scriam pe 2 ianuarie că am început anul fără să îmi fac planuri. Nici măcar planuri de vacanță. Cochetasem cândva în toamnă cu ideea de a vizita Pariul. Am constatat însă că nu mă pot duce acolo în luna martie. Și mi-a scăzut brusc entuziasmul. Mi-ar fi plăcut atunci pentru că aș fi putut face o bucurie cuiva drag. Și cum ideea asta prinsese deja rădăcini adânci la mine în minte, fără nicio părere de rău, am renunțat.

Și-acum întrebarea. Unde mă duc totuși să-mi aerisesc neuronii vlăguți de mai bine de jumătate de an de muncă?

Știu clar două lucruri. Nu îmi doresc all inclusive (m-ar umple de nervi sa zac o săptămână undeva, cu burta la soare), iar bugetul este decent, dar nu exagerat.

Am încercat un consiliu de familie. Soțul meu are însă o singură destinație preferată: Unde vrei tu! – am citat.

Surprinzător ideea salvatoare a venit tot de la el (sau poate a vrut doar să scape de gura mea). Hai să nu ne facem planuri și înainte de momentul cu pricina sa căutăm o ofertă last minute. 

Mi s-a părut interesant și am îmbrățișat ideea. Că o fi de bine sau de rău, rămâne de văzut! Nu cunosc pe nimeni care să fi fost în genul ăsta de vacanță și să îmi povestească impresii. Iar din ceea ce am citit pe internet nu am putut să îmi fac o părere. Așa că o să îmi las vacanța de anul acesta la mâna hazardului.

Îmi doresc noroc!

written by
The author didn‘t add any Information to his profile yet.

6 Responses to “Vacanță last minute”

 1. Răspunde Sofia says:

  Uite o sugestie, Viena, vizitati Zoo , Acvariul, Muzeul Tehnic, imprejurimile, sunt manastiri si castele superbe la mazim 100 de km in jurul Vienei. Sunt lucruri faine de descoperit in Viena, stiu nu e mare si soare, dar ai piscina cu apa termna la Oberla,
  Biletul de avion in jur de 100 de euro de persoana, cazarea nu stiu cat este, dar cred ca se gaseste ceva rezonabil.

  • Răspunde Sonia says:

   Mulțumesc pentru sugestie. Eu nu vreau mare și soare în vacanță.
   Iubesc Viena. Muzeul tehnic a fost cea mai mare surpriza. Am fost de două ori și cred că încă aș mai avea lucruri de descoperit acolo. Oricând voi reveni cu plăcere în acest oraș.

   • Răspunde Sofia says:

    Muzeul Tehnic a fost si pentru mine o mare surpriza, un an de zile am refuzat invitatia de a merge pe motiv ca nu am ce vedea, culmea ca niste amici fusesera cu o saptamana inainte si nu au fost impresionati, dar eu cand am intrat in hol am zis ca vreau abonament si nu-mi pare rau, am un an sa merg de cate ori vreau si avem timp la Muzeu.

 2. Răspunde Dor de ducă… | blog de iarnă says:

  [...] genială. N-o să intru în amănunte, cine va dori să știe mai multe lucruri va citi în acel articol. O să vă spun doar că pentru anul acesta plănuiam o vacanță last minute. Și că ideea [...]

 3. Răspunde (Niciun) plan de vacanță | blog de iarnă (și nu numai) says:

  […] dintr-un articol mai vechi, acela în care îmi propuneam pentru anul acesta o vacanță last minute, s-a năruit ca prin farmec, iar eu am început să caut soluții. Mai ales că sunt […]

 4. Răspunde Amintiri memorabile says:

  […] trecut,  într-unul dintre primele articole de pe blogul meu nou-nouț, scriam că am luat o hotărâre genială în ceea ce privește […]

Leave a Reply