În cuget şi-n simţiri?

solidaritate

Aşa cum era de aşteptat se vorbeşte astăzi despre unire, solidaritate, renunţare la orgolii, reparaţii morale, clipe istorice, angajament. Am stat câteva clipe şi m-am gândit dacă această unire în cuget şi-n simţiri, de care suntem atât de departe, este un lucru la care putem să sperăm. Şi dacă nu cumva, înainte de a ne uni în jurul unor mari idealuri sau încercări (lucru posibil căci în momente de mare cumpănă am dovedit că putem), nu ar trebui să cultivăm ideea de solidaritate la nivel mic, în viaţa de zi cu zi. Nu o să-mi pun ochelari negri şi nu o să scriu că suntem total nepăsători. Viaţa mi-a dovedit, din fericire, că oamenii pot să-şi întindă mâna și că la vedere sau din umbră şi tăcută omenia nu a dispărut.

Dar mă întreb, şi nu este prima dată, de ce de mute ori nu intervenim acolo unde, cu un efort minim, am putea să facem să fie (mai) bine? Nu vrem, nu putem sau, copleşiţi de propriile noastre probleme, am dezvoltat un sistem de autoprotecţie care respinge din start necazul altuia?

Independent de întrebarea pe care v-am adresat-o, dar în același context, cel care are în prim plan și cuvântul solidaritate, vreau să mulțumesc astăzi tuturor celor care au pus-o în practică în cadrul proiectului Semn spre carte. La mulți ani de Ziua Unirii! Vouă și tuturor!

4 thoughts on “În cuget şi-n simţiri?

 1. La mulți ani, Semn spre Carte! Mergem mai departe, nu? Am cărți care așteaptă să-și primească semnul spre carte. Din păcate în ultimul timp am fost cam absentă din cauza unor probleme de sănătate, dar se vor rezolva.
  Uneori, propriile probleme te împiedică să dai atenție celor din jur .
  Solidaritate înseamnă să vrei să înțelegi problemele celui de lângă tine, să vrei să găsești soluții, să vrei să acționezi. Unde-s mulți puterea crește, nu? Condiția ar fi să vrei. Cred că aici ar mai fi de lucru. Pentru mulți.

  • Sonia

   Mulțumesc mult, Roxana. Și eu mai am carți de dat și a fost doar o problemă de timp că încă mai sunt la mine.
   Și ai dreptate, solidaritate înseamnă în primul rând să vrei!

 2. Si eu am carti stranse special pentru ‘Semne spre carte’ inca de anul trecut! ;) Dra din cauza anumitor probleme personale, nu au reusit sa-si ia zborul din cuib! Cum fac sa le trimit?

  • Sonia

   Mulțumesc mult! Dacă poți, scrie-mi pe adispatariu(arond)gmail.com despre ce carti este vorba. Aștept un raspuns despre o familie din Botoșani și poate, dacă sunt potrivite, le trimitem direct copiilor de acolo. Ca să nu le mai purtăm pe drumuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge