Biblioteca celor 123

Acum ceva vreme scriam despre cărțile pe care le-am citit în anul 2013, alăturându-mă și eu celor care, la îndemnul Chinezului, doreau să alcătuiască o bibliotecă a bloggerilor români. Mărturisesc că am fost curioasă câți oameni vor participa la realizarea ei, dar mai ales care vor fi titlurile care se vor regăsi, de mai multe, ori pe rafturi.

Răspunsul a venit printr-un infografic, care vorbește scurt și cuprinzător despre amploarea pe care a luat-o această inițiativă și despre “tendințele” anului 2013 în materie de cărți citite de posesorii de blog.

info bun

Nu știu dacă eșantionul de 123 de bloggeri este unul “reprezentativ”. Și pentru mine nici nu este important acest lucru. Important este altceva. Am studiat cu atenție lista și o consider o bază de date demnă de luat în seamă atunci când ne întrebăm ce să mai citim. Cu atât mai mult cu cât acoperă genuri dintre cele mai diferite și deci și tot felul de gusturi.

La final voi spune un lucru simplu. Mi-a crescut inima văzând că lectura este încă o îndeletnicire plăcută multor oameni și cartea prețuită și așezată la loc de cinste. Și pentru că îmi doresc ca această stare de spirit să nu se stingă și, peste ani, cei care sunt acum copii să se mândrească cu cărțile pe care le-au citit, vă voi reaminti că putem dărui o carte cuiva care și-o dorește și nu și-o permite.

semn fata

3 thoughts on “Biblioteca celor 123

  1. Am citit şi eu o parte din cărţile acestea, dar nu neapărat toate anul trecut. Am citit James Clavell prin anii 80, la fel cum am citit şi cărţile lui Steinbeck. Am citit cărţile lui Eric Emanuel Schmitt acum vreo 2-3 ani.
    Dacă vorbim doar de anul 2013 – Am început Urzeala Tronurilor anul trecut, dar n-am terminat-o. Despre cărţile pe care le-am citit ar fi multe de spus – De veghe în lanul de secară, Pendulul lui Foucault, Apa pentru elefanţi, Jocurile Foamei, Anna Karenina, Jane Austen… Am citit şi cărţi fantasy ca să pot povesti cu copiii – Dispozitive Infernale … dar asta nu cred că ar intra intr-un top obligatoriu de lectură, chiar dacă lor le place.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge