Iubirea trece prin stomac

iubirea-trece-prin-stomac_f0ae7a837bd336Aţi auzit, cu siguranţă, de mai multe ori în viaţa voastră că dragostea trece prin stomac. Nu-mi propun să fac o analiză amănunţită a acestor vorbe din străbuni, dar cred că ele ar putea fi adevărate indiferent de perspectiva din care le privim. Pe deoparte, nişte oameni de ştiinţă (nu ştiu dacă englezi sau americani) au demonstrat că secretul unei relaţii reuşite este legat şi de nivelul de glucoză din sânge şi că, dacă acesta este scăzut, oamenii au tendinţa de a deveni agresivi, amorul şi romantismul ducându-se de râpă. Pe de altă parte, ca şi atunci când eşti flămând, când ţi se aprin călcâiele după cineva, stomacul se transformă într-un câmp de luptă. Nu cred că trebuie să vă explic amănunţit despre golul din stomac şi raţinea care se întunecă rapid. Nu voi detalia nici cum atât foamea cât şi îndrăgosteala pot trece la fel de rapid, asta este altă discuţie.

Să scriu despre experienţe personale? Mmmmm… nu cred că sunt foarte interesante, ultima, cea de astăzi, s-ar putea numi un prânz luat târziu sau o cină servită prea devreme, eu pilaf din ăla ca în copilărie, făcut în cuptor (mi-a făcut poftă o doamnă care vorbea despre el în autobuz), colegul de apartament omletă cu roșii, că orezul este pe lista dumnealui de “din ăsta, nu”. Nimic romantic, care va să zică.

Am spus romantism? Păi unde este el mai bine redat și mai frumos prezentat dacă nu în filme? Ia să vedem deci, cum stăm pe acolo cu iubirea și mâncarea și fluturașii din stomac!

1. Good Will Hunting este unul dintre filmele mele preferate (dacă nu l-ați văzut, îl recomand)

Will, băiatul care spală pe jos într-o universitate, este de fapt un geniu. Un geniu rebel care își rezolvă problemele cu pumnii, nu cu mintea.

Sperai la un sărut de noapte bună?
- Nu, vezi tu… O să-ți spun, speram de fapt să primesc o partidă de sex de noapte bună.”

02

Acest schimb de replici care are loc la finalul unei prime cineîmpreună, nu ar prevesti cine știe ce iubire. Și totuși… ea va exista.

2. The Vow

Leo și Paige au pierdut ceea ce aveau mai de preț, amintirile lor împreună. De fapt doar Paige se află în această situație fiind amnezică datorită unui accident. Ciocolata caldă i-a adus cândva împreună. Să fie ea și acum panaceu pentru iubirea lor?

03

3. The Backup Plan

Ce poate fi mai romantic decât o cină în grădină? Probabil orice atunci când lucrurile nu ies așa cum au fost programate. Vor supraviețui flturii din stomac unui incendiu li vinului care s-a vărsat? Dar Zoe și Stan?

the-back-up-plan-49880-medium

4. Kate and Leopold

Un acoperiș, un vilonist, o ambianță și o cină delicioasă. Și iluzia că poveștile nu sunt doar istorii închise între filele cărților și că au și final fericit.

06

5. 9 and ½ Weeks

Eh, aici lucrurile devin de-a dreptul fierbinți. Kim Basinger și Mickey Rourke, un frigider deschis, ou fiert tare, ardei, cirese, miere, căpșune și nu numai atât. Alte detalii nu mai dau, că poate citesc și copii pe aici.

07

6. Lady and the Tramp 

Am lăsat la sfârșit ceea ce se poate numi, fără a greși, “cea mai cunoscută scena dintr-un film”. Un sărut la mijlocul unui fir de spaghete. Ce poate fi mai romantic și mai drăgut?

01

Dacă vă întrebați ce îmi veni să vorbesc despre dragoste și mâncare o să vă dau imediat explicația. Prietenii mei virtuali de joacă m-au provocat să scriu despre următoarea melodie:

Versurile sunt în rusă şi nu am înţeles decât cuvântul “iubire”, iar traducerea lui Google mi-a provocat indigestie. Păi se cuvenea să vorbesc despre indigestie într-o vineri seara? Și ca să nu pomenim doar despre filme, vă provoc și eu la ceva. Vă mai amintiți prima masă pe care ați luat-o împreună cu partenerul de viață? Eu da! M-a invitat la o pizza și pentru că nu am găsit nicăieri loc, am aterizat la Restaurantul Central (Camelia știe despre ce vorbesc). Ce am mâncat, nu-mi cereți să vă povestesc. Nu că ar fi un secret, dar pur și simplu după 32 de ani nu-mi mai amintesc!

Au mai scris despre iubire (dar nu și despre mâncare ca mine): dagatha, psiRoxana

 

12 thoughts on “Iubirea trece prin stomac

 1. psi

  restaurantul central decedat prin murire?
  mnaaa… prima noasră masă împreună? știu, îmi lipsește romantismul deși mănânc multă ciocolată. cum văd sunt și amnezică pe deasupra. :D :D :D

 2. :-)))
  Aveam o foame când am intrat aici, acum musai să întrerup discursul (ne)liric și să dezvolt o relație cu frigiderul. Sau aragazul.
  Se pare că și la mine tot pe acolo trece dragostea: prin stomac! :-D

 3. Prima masă? Greu. Văd și acum cu ochii minții prima întâlnire. Pot spune cum era îmbrăcat și cum mă aștepta dar ce am făcut, unde ne-am plimbat, sunt doar uitare,

  • Sonia

   În filme se îmbină perfect! În realitate, când trebui să prestezi mai întâi în bucătărie, romantismul se mai duce şi este înlocuit de mirosul de chiftele din păr sau de vasele care trebuiesc spălate mai apoi! :)

 4. La noi in familie e invers, la mine trece buna-dispozitie prin stomac, sunt pofticioasa si am glicemia mica tot timpul, al meu e rezistent la foame, nu se plange. Daca mi-e foame si imi ceri de mancare, incep sa te urasc feroce, nu mai am ratiune. Explicatia e simpla, foamea tine de un instinct de supravietuire mult mai important pentru organism decat iubirea.

 5. Ana

  Am auzit expresia “iubirea trece prin stomac…”, dar nu imi dau seama daca se aplica in cazul meu… A! Acel gol in stomac cand vorbim de iubire? Imi amintesc de el! A trecut ceva timp…
  Desi ma consider o romantica incurabila, am gasit in aceast articol, o lista cu filme pe care nu am avut ocazia sa le vizionez. Multumesc pentru sugestii :) !
  Cat despre prima cina… nu imi amintesc cand am cinat impreuna prima oara… Eram elevi cand ne-am cunoscut…, dar imi amintesc prima intalnire: eu vorbeam fara oprire si el asculta… :)) !!! Si acum se intampla la fel… Cert este ca dupa trei saptamani m-a ridicat in brate, m-a sarutat si mi-a marturisit: ” Esti atat de minunata… :D “!!! In final, s-a dovedit ca nu am vorbit chiar degeaba :) .

 6. Este o lista buna cu actori celebri. Recunosc ca nu le-am vazut desi am vazut o multime de filme pana acum, astea mi-au scapat unele fiind putin mai vechi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge